Συλλογή φωτογραφιών


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2018

logo TIF83 croppedΣτο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συμμετείχε η εταιρεία μας από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018.

Μεγάλη ικανοποίηση από την παρουσίαση των προϊόντων μας, μεγαλύτερη όμως η χαρά από τον αυθόρμητισμό του κόσμου όταν μας αναγνώριζε και έδειχνε την ευχαρίστηση του.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ATHENS BEER FESTIVAL 2018

AthensBeerFestivalLogo Full 2018Στο παλιό αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Γκάζι (30/8 έως και 9/9) είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ και να γευτούν της συνταγές της Master Grill Sef Μυρσίνης Λαμπράκη για όσους βρέθηκαν στο ATHENS BEER FESTIVAL 2018.

Ένα φεστιβάλ με happenings, διαγωνισμούς, εκπληκτικά δώρα, μοναδικές Live συναυλίες από καταξιωμένα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες, όπου πραγματοποιήθηκε μία πραγματική φιέστα της μπύρας.


Η ΚΛΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΩΝ EBAE 2018-2019

EBAE KLIMIS FINALISTΔύο Ελληνικές εταιρείες, από τις οποίες η μία είναι η εταιρεία μας, βρίσκονται ανάμεσα στους φιναλίστ των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment - EBAE), έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος επιβραβεύει τις επιχειρήσεις με σημαντική συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της οικολογικής καινοτομίας.

Οι δύο αυτές Ελληνικές εταιρείες μαζί με άλλες 20 εταιρείες από 8 Ευρωπαϊκές χώρες επελέγησαν από την Κριτική Επιτροπή των EBAE, η οποία συνεδρίασε στην Σόφια (Βουλγαρία) στις 28 και 29 Ιουνίου. Η Επιτροπή εκλήθη να επιλέξει μεταξύ 161 προτάσεων που έλαβε από 19 Ευρωπαϊκές χώρες. Τα βραβεία απονέμονται στις παρακάτω 6 κατηγορίες: Οργάνωση & Διοίκηση για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (Management for micro and small companies), Οργάνωση & Διοίκηση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (Management for medium and large companies), Προϊόντων & Υπηρεσιών (Product & Services), Διεργασιών (Process), Συνεργασία με Αναπτυσσόμενη Χώρα (Developing Country Cooperation) και Επιχειρηματικότητα και Βιοποικιλότητα (Business & Biodiversity).

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των EBAE στις 14 Νοεμβρίου στην Βιέννη (Αυστρία). Η τελετή εντάσσεται στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου “Growth in Transition” conference, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ. Θα έχει προηγηθεί, στις 24 Οκτωβρίου, στην Αθήνα η τελετή απονομής των βραβείων στις 13 εταιρείες που διακρίθηκαν στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΟΡΤΗ, ΓΕΥΣΕΙΣ 2018"

ellada giorti geyseis logo2018Την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ και να γευτούν της συνταγές της Master Grill Sef Μυρσίνης Λαμπράκη είχαν την δυνατότητα όσοι βρέθηκαν στη Τεχνόπολη στο Γκάζι 4, 5 και 6 Μαΐου 2018 στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018» που διοργάνωσε το "Αθηνόραμα".

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Παραγωγών που επελέγησαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του "Αθηνόραμα" και του "Αθηνόραμα Umami", η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.


ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ OLIVE CHALLENGE 2018

DROPΜε την επιλογή της εταιρείας μας μέσα στις 10 επικρατέστερες προτάσεις, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα OLIVE CHALLENGE, που διοργανώνει η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.

Τις Ομάδες ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια του DEMO DAY την Κυριακή 11 Μαρτίου, τα Μέλη του ADVISORY COMMITTEE του Διαγωνισμού και το κοινό που συμμετείχε στην ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE. Συνολικά υπεβλήθησαν στο OLIVE CHALLENGE 40 προτάσεις και δεκαπέντε εξ αυτών, είχαν ήδη προκριθεί στην πρώτη φάση από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

Οι 10 Ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα βιωσιμότητας και επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, που υποστηρίζουν την Πρωτοβουλία OLIVE CHALLENGE.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOOD EXPO 2018

Η εταιρία μας έλαβε μέρος με επιτυχία στην έκθεση FOOD EXPO που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 10 έως και 12 Μαρτίου 2018. Με χαρά διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το κάρβουνο από το κουκούτσι της ελιάς που παράγουμε.


ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις 15/1/2018, δεχτήκαμε την πρόσκληση του κ. Βαρελά Σωτήρη, καθηγητή στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και παρουσιάσουμε την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρεία μας σε θέματα καινοτομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.


ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΑ MADE IN GREECE AWARDS 2017

madegr1 2017 news

Έπαινο καινοτόμου προϊόντος έλαβε η εταιρεία μας στα Made in Greece Award 2017 για το κάρβουνο που παράγει από το κουκούτσι της ελιάς.Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ TOP BRANDED EXPORT PRODUCT ΣΤΑ GREEK EXPORTS AWARDS 2017

GEA2017 1

Το Bronze Award απέσπασε η εταιρεία μας στην κατηγορία «Top Branded Export Product» των Greek Exports Awards 2017. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WORKSHOP ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

logo papei

«Τα πρώτα βήματα του επιχειρείν» ήταν το θέμα του Workshop:Dream it-Wish it-Do it που διοργάνωσε το γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά στις 14/11/2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ως προσκεκλημένοι και ομιλητές αναφερθήκαμε στα πρώτα βήματα της επιχείρησής μας, στην οικο-καινοτομία που εφαρμόζουμε και για την εως τώρα πορεία μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΙ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στις 29/10/2017 συμμετείχαμε στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Ασπροχώματος, Ακοβίτικων & Δυτ. Παραλίας Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» για την ανάδειξη του οικοσυστήματος του ποταμού Άρι και του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν, αγώνες δρόμου, βαρκάδες με κανό και ποδήλατα θαλάσσης, βόλτες με ποδήλατα, ιππασία, παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ SUPER MARKET, MINI MARKET & ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2017

Συμμετείχαμε στην έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο που πραγματοποιήθηκε 20-22 Οκτωβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η προβολή μας έγινε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου μαζί με άλλες εταιρείες προβάλλαμε μοναδικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.


ΒΑΣΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΤΟ LARGEST KALAMATIANO-GUINNESS WORLD RECORD

Kalamatiano Guinness World RecordΣυμμετείχαμε και στηρίξαμε, ως βασικός υποστηρικτής, την προσπάθεια κατάρριψης του Ρεκόρ Guinness για το Μεγαλύτερο Καλαματιανό χορό στον Κόσμο όπου πραγματοποιήθηκε στις 17/9/2017.

648 χορευτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας όπου χόρεψαν Καλαματιανό χορό για 9 λεπτά και κατέρριψαν το ρεκόρ Guinness.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ EMAS AWARDS 2017

emas tourism 2017Το συνέδριο οργανώθηκε στις 8 Μαΐου 2017 στη Βαλέτα της Μάλτα στο πλαίσιο της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) να υιοθετήσουν το 2017 ως το Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη. Στόχος του ήταν να συζητήσουν τις δυνατότητες του τουριστικού τομέα να συμβάλει στους τρεις πυλώνες της αειφορίας - οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Σε βασικές ομιλίες και συζητήσεις, το συνέδριο εξέτασε τις βασικές τάσεις και ευκαιρίες στον αειφόρο τουρισμό, παρουσίασε μελέτες σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό στην πράξη και αξιολόγησε το ρόλο του EMAS και του οικολογικού σήματος της ΕΕ για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια του συνεδρίου , χωρίς την συμμετοχή άλλης Ελληνικής εταιρίας ή οργανισμού, ο κ. Μάκιος Αθανάσιος, Marketing & Environmental Manager της ΚΛΗΜΗΣ παραβρέθηκε ως μέλος της κριτικής επιτροπής στα Ευρωπαϊκά βραβεία EMAS 2017 . Το θέμα των βραβείων ήταν «Συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πιο κυκλικής Ευρωπαϊκής οικονομίας».


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 20ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

logo circular tallinnΗ εταιρία μας συμμετείχε στο 20ο Ευρωπαϊκό φόρουμ για τις οικολογικές καινοτομίες που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Οκτωβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας με κύριο θέμα την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και την χρηματοδότηση οικο-καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο φόρουμ αυτό είχαμε επίσης την δυνατότητα να συμμετέχουμε σε συναντήσεις B2I, να μάθουμε για τις πιστοποιημένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες από τον οργανισμό Environmental Technology Verification (ETV), να παρακολουθήσουμε την τελετή των Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών βραβείων για το περιβάλλον, να γνωρίσουμε επιτυχημένα οικο-καινοτόμα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέλος να επισκεφτούμε οικο-καινοτόμες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν στραφεί προς την κυκλική οικονομία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2016"

Με πάνω από 120 επαγγελματίες και παραγωγούς της Μεσσηνίας παρακολουθήσαμε και εμείς την διημερίδα ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης εξαγωγών των μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο Filoxenia στην Καλαμάτα με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Πραγματοποιήθηκαν 13 εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων από αγοραστές και γνώστες των εξαγωγών, προσφέροντας την εμπειρία τους, πολύτιμη ενημέρωση και σημαντικές πρακτικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ BIOMASS DAY ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ BUILDING GREEN EXPO 2016

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Building Green Expo 2016” που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-10 Απριλίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo παρακολουθήσαμε στις 8/4/2016 την ημερίδα “Biomass Day”.

Το θέμα της ημερίδας ήταν: « Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις & Πρόγραμμα Bioenergy4Business» και διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ).


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5o CSR-MEETUP ATHENS

Το επιχειρηματικό μοντέλο και τις προκλήσεις της λειτουργίας μιας επιχείρησης κυκλικής οικονομίας παρουσίασε ο κ. Μάκιος Αθανάσιος, Marketing Manager της ΚΛΗΜΗΣ στο 5ο CSR-Meetup Athens στις 27/2/2016 στο ξενοδοχείο Ava Hotel στη περιοχή της Πλάκας της Αθήνας.

Την συνάντηση, με θέμα την Κυκλική Οικονομία (Circular Economy) οργάνωσε η συμβουλευτική και ερευνητική εταιρία σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, Close the Loop.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

circular1Η ΚΛΗΜΗΣ ήταν μία από τις 30 Ευρωπαϊκές εταιρείες και η μοναδική Ελληνική εταιρεία που επιλέχτηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας να παρουσιάσει την πρακτική της εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης βιομάζας και τα επιτεύγματά της στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2016 στο Ρόττερνταμ για την κυκλική οικονομία.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο πρώην εργοστάσιο Van Nelle στο Ρόττερνταμ, οργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του: να συζητήσουν τις ευκαιρίες, τα εμπόδια και τις εμπειρίες σε σχέση με την κυκλική οικονομία και τα συμπεράσματα θα τροφοδοτήσουν το Συμβούλιο των Υπουργών που ασχολείται με το πακέτο της κυκλικής οικονομίας.

Η κυκλική οικονομία είναι ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην αρχή της επαναχρησιμοποίησης. Δεν υπάρχει ο όρος απόβλητα σε μια κυκλική οικονομία: τα πάντα είναι πρώτη ύλη και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κυκλική οικονομία έχει δύο τύπους ροών υλικών. Στο βιολογικό κύκλο, τα υπολείμματα υλικών επιστρέφουν στη φύση μετά τη χρήση. Στο τεχνικό κύκλο, τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.


Η ΚΛΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUSINESS PLANET ΤΟΥ EURONEWS

Το θέμα της εκπομπής στις 23/1/2016, που το πρώτο μέρος της γυρίστηκε στην Καλαμάτα και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αφορά την κυκλική οικονομία (circular economy) και το ευρωπαϊκό σύστημα οικολογικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS που τηρεί και εφαρμόζει η "Κλήμης" για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου.

Η εκπομπή "Business Planet" είναι ένα 3λεπτο TV magazine που επικεντρώνεται σε επιτυχημένες ιστορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Κάθε ιστορία μεταδίδεται 15 φορές σε 158 χώρες και σε 13 γλώσσες. Κάθε μέρα, το κανάλι Euronews αγγίζει τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής γυρίστηκε στο Ιδρυμα Ωνάση στην Αθήνα. Η Αλεξία Οικονομοπούλου, υπεύθυνη του EMAS για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του Τμήματος Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων, αναφέρθηκε στο σκοπό, τον τρόπο και τα οφέλη της τήρησης του EMAS από τις εταιρείες και τους οργανισμούς.


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΑ MADE IN GREECE AWARDS 2015

articlemadingrΤιμητική διάκριση απέσπασε η ΚΛΗΜΗΣ για το πυρηνοκάρβουνο που παράγει στα βραβεία “MADE IN GREECE AWARDS 2015” στη κατηγορία βραβείου καινοτόμου προϊόντος για βιομηχανικά προϊόντα.

Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου 2015 στο κεντρικό ξενοδοχείο “Athens Ledra Hotel” από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), διοργανώτρια των βραβείων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ EMAS ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

20yemasΛάβαμε μέρος στο συνέδριο υψηλού επιπέδου με την ευκαιρία της 20ης επετείου του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου EMAS που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2015 στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη(ECB)στη Γερμανία.

Ο σκοπός του συνεδρίου ήταν να μάθουμε από τους πρωτοπόρους του συστήματος, να προωθηθούν οι βέλτιστες πρακτικές και να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της πράσινης ανάπτυξης.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innova expert1Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση δικτύωσης (Workshop) στην Καλαμάτα στις 21/10/15 με θέμα: «Ενίσχυση του καινοτομικού προσανατολισμού στελεχών και επιχειρήσεων»

O ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, διοργάνωσε, ειδικά για τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία «Καινοτομία στην Πράξη», Εκδήλωση - Εργαστήριο (workshop) Δικτύωσης στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών για τη συντήρηση «ανοικτού» περιβάλλοντος καινοτομίας και την καλλιέργεια στάσεων και πρακτικών συνεργασίας για την καινοτομία μέσα στις επιχειρήσεις, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Συμμετείχαμε σε αυτή την πρωτοβουλία όπου παρουσιάσουμε την καινοτομία μας στο κάρβουνο που παράγουμε, την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της δράσης αυτής μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2015

Η εταιρία μας έλαβε μέρος στο πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Απριλίου 2015 στον εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite στη Καλαμάτα.

Στο φεστιβάλ αυτό είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στο περίπτερό μας το καινοτόμο και Ευρωπαϊκά βραβευμένο προϊόν που παράγουμε, το κάρβουνο ΚΛΗΜΗΣ και να ενημερώσουμε το κοινό για τα προϊόντα που παράγουμε και έχουν σαν βάση το κουκούτσι της ελιάς. Επίσης είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε στο συνέδριο που πραγματοποίηθηκε στα πλαίσιο του φεστιβάλ τα επιτεύγματα της εταιρίας μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "GREENING YOUR BUSINESS" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στη Πάτρα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών), το Τεχνολογικό Πάρκο του Μπάρι (Tecnopolis Parco Scientifico e Tecnologico S.c. a r.l.) και την Περιφερειακή Αρχή για την Τεχνολογία και την Καινοτομία (Agenzia Regionale per la  Tecnologia e l'Innovazione – ARTI), διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα «Greening your Business», στο πλαίσιο του έργου «Green Business Innovation», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013».

Το σεμινάριο είχε ως σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες απτές και πρακτικές γνώσεις προκειμένου να στραφούν σε νέες βιώσιμες και πρακτικές πράσινες λύσεις, να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να καταστούν περισσότερο βιώσιμοι επιχειρηματικά.

Στο πλαίσιο του παραπάνω σεμιναρίου προσκληθήκαμε στις 17/1/2015 στα γραφεία της ΕΕΔΕ στη Πάτρα όπου παρουσιάσαμε τις εμπειρίες μας και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας τόσο όσον αφορά στην εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS όσο και στην βράβευση μας στο διαγωνισμό EMAS 2014.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ NATIONAL CHAMPION ΣΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS 2014/15

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την RSM Greece και τα European Business Awards στην Αίγλη Ζαππείου η εταιρία μας παρέλαβε το βραβείο με το τίτλο του National Champion 2014/15 για την Ελλάδα.

Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RSM Greece κ. Άθω Στυλιανού, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των European Business Awards κ. Adrian Tripp, τον Βρετανό Πρέσβη κ. John Kittmer και τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2014"

Η εταιρία μας έλαβε μέρος στη διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2014 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στη Καλαμάτα. Το θέμα της διημερίδας ήταν «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα 2014» και στόχος της, παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων.

Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία.

Παράλληλα έγιναν επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.


Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ NATIONAL CHAMPION ΣΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS 2014/15

Η εταιρία μας με το διακριτικό τίτλο KLIMIS αναδείχθηκε National Champion στα φετινά European Business Awards 2014/15.

Συναγωνιστήκαμε  με τις καλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας και κερδίσαμε την δυνατότητα να την εκπροσωπήσουμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στη κατηγορία βραβείου The UKTI Award for Innovation.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΤΕΙ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών) & το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Τοπικοί Θεσμοί, Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα» την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

Την εταιρία μας εκπροσώπησε ο κ. Μάκιος Αθανάσιος όπου μίλησε για την καινοτομία την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΠΕ

Η εταιρία μας συμμετείχε στο οικονομικό συνέδριο του ΚΕΠΕ(Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών ερευνών)που διεξήχθη στο Costa Navarino 9-11 Μαΐου 2014.
Το θέμα του συνεδρίου ήταν για τα επίκαιρα θέματα της ελληνικής οικονομίας, τα αναλυτικά εργαλεία και οι  πρακτικές οικονομικού σχεδιασμού.

Την εταιρία μας εκπροσώπησε ο κ. Μάκιος Αθανάσιος όπου στη θεματική ενότητα «Επιχειρηματικά εγχειρήματα στη τοπική οικονομία» ανέφερε για την καινοτομία, την πορεία και τα επιτεύγματα της εταιρίας μας.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑ EMAS AWARDS 2014

H ΒΑΣ. & ΑΙΚ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ με διακριτικό τίτλο «ΚΛΗΜΗΣ» κέρδισε το Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο στα EMAS AWARDS 2014 στη κατηγορία micro-organisations.

Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται για να τιμήσει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις οργανισμών που έχουν διακριθεί στη θεματική ενότητα «Αποτελεσματικές οικολογικές καινοτομίες που συνεισφέρουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων»  (Effective eco-innovations supporting improvements in environmental performance).
Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο για το Περιβάλλον κύριο Janez Potočnik  και πραγματοποιήθηκε στο Hannover της Γερμανίας στο New Town Hall/Neues Rathaus, στις 7 Απριλίου 2014, στα πλαίσια της Διεθνής Έκθεσης Hannover Messe 2014 παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τις οικολογικές καινοτομίες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Η εταιρία μας συμμετείχε στο 16ο Ευρωπαϊκό φόρουμ για τις οικολογικές καινοτομίες που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Απριλίου 2014 στο Αννόβερο της Γερμανίας με κύριο θέμα την κυκλική οικονομία στις πόλεις με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων, στη συνεργασία των επιχειρήσεων και στη συμμετοχή των πολιτών.
Το φόρουμ προλόγισε η Υπουργός περιβάλλοντος της Γερμανίας κα. Barbara Hendricks, και ο Ευρωπαϊκός επίτροπος για το περιβάλλον κ. Janez Potočnik.
Στο φόρουμ παραβρέθηκε πλήθος ομιλητών από όλη την Ευρώπη όπου αντάλλαξαν απόψεις για υπάρχοντες και νέες περιβαλλοντικές καινοτομίες για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GLEE 2013

Η εταιρία μας έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρος στη διεθνή έκθεση GLEE 2013 στις 15-17 Σεπτεμβρίου με είδη κήπου που πραγματοποιήθηκε στο Birmingham στην Αγγλία. Τη συμμετοχή μας στη έκθεση πραγματοποίησε η εταιρία Artisanolive η οποία μας αντιπροσωπεύει στην Αγγλία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GLEE 2012

Η εταιρία μας έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση GLEE 2012 στις 17-19 Σεπτεμβρίου με είδη κήπου στο Birmingham στην Αγγλία. Τη συμμετοχή μας στη έκθεση πραγματοποίησε η εταιρία Artisanolive η οποία μας αντιπροσωπεύει στην Αγγλία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2011

Η εταιρία μας για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος στην 6η έκθεση HO.RE.CA που διεξήχθη από τις 3 έως και 6 Φεβρουαρίου 2011 στον εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS που βρίσκεται στην Ανθούσα Αττικής.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2010

Η εταιρία μας έλαβε μέρος με επιτυχία στη 5η έκθεση HO.RE.CA που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο πρώην Ανατολικού Αεροδρόμιο Ελληνικού από τις 22 έως και 25 Ιανουαρίου 2010. Με χαρά διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το κάρβουνο από το κουκούτσι της ελιάς που παράγουμε.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2009

Η εταιρεία μας έλαβε μέρος στη μεσογειακή έκθεση ελιάς και ελαιόλαδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ελληνικό 8-10 Μαΐου 2009.